Solceller

Solceller

En solcelle består af en diode, som transducer lysenergi om til elektrisk energi. Solcellers anvendelseshensigt er oftest alle bølgelængder fra solen. Derfor er det også vigtigt, når man skal placere solceller på fx et tag, at man sørger for, at de kommer til at være i solen længst muligt, så man kan få det største udbytte.

Rigtig mange husejere rundt i landet har valgt at få solceller, samt at man også ser flere solcelleanlæg til erhverv. En af grundende er jo helt sikkert, at man producerer sin egen strøm. Nogle dage produceres der for meget, som elselskabet køber, og andre dage, når der er lidt sol, køber man fra elselskabet. Man siger, at man som hovedregel har tjent solceller ind efter 8-10 år, så det kan godt betale sig over det lange løb.

Udover at man gør sig selv en tjeneste, så er det også en rigtig god investering for hele verden. Solenergi er nemlig grønenergi, og dermed godt for miljøet, da det ikke tilføjer noget til globalopvarmning.

Skattefradrag
Et skattefradrag er et beløb, som trækkes fra personindkomsten skattefrit. Der findes flere forskellige slags skattefradrag: personfradrag, kørselsfradrag, håndværkerfradrag, momsfradrag og mange flere.

Personfradraget er et fradrag på 42.000 kroner, som trækked fra lønnen, inden man skal betale A-skat. Det er et fradrag, som alle over 18 år er berettiget til. Kørselsfradrag er derimod kun berettiget nogle. Kørselsfradraget er kompensation til folk, som kører langt for arbejde. Man skal minimum have 12 kilometer til arbejde for at være berettiget. Herefter bliver fradraget beregnet efter, hvor langt man har, og hvor ofte man kører turen. For at finde ud af hvilke fradrag du er berettet, kan du tjekke skat.dk.